Today

Så, nu är jag nyss hemkommen från stallet. Det är så otroligt skönt att vara i stallet utan att stressa! Pysslade jätte mycket med henne innan vi stack ut. Idag fick de bli skogen, men hon var jävligt fjantig till en början. Och det är tur att jag har sånt otroligt tålamod. Annars skulle det inte gått så bra idag. Först ville hon inte lämna gården riktigt, men där ifrån kom vi iväg ganska snabbt. De va inge farligt, när vi red ut på kanten av lägdan och följde vägen ca 150m så skulle jag upp på storvägen och passera den. Då vare inga bildar, Östanå rakan är ju bra lång så man ser på långt håll om de kommer bilar eller inte. Pebbles stannar mitt i vägen och kollar på några postlådor som va läskiga. De kom två bilar och dom båda fick stanna, men sedan fick jag fram henne. Då kom det som var jobbigt, de är VÄLDIGT mycket saker där. Men nu har hon faktiskt gått förbi där 4gånger och då reagerade hon inte mycket, men då hade vi Jacob med oss. Det hade vi ju inte idag, så där vägrade hon gå. Så jag fick hoppa av och lirka på henne bra länge där. Efter 15min gick hon förbi och då hoppade jag upp och sedan gick allt jätte bra. 

Red på en stig som ligger nära stora paddoken. Jätte mysigt där! Men det är en backe som är riktigt jävla brant som är sjukt läskig. På den där stigen så kommer man ut på framtridningen till stora paddoken, de är som en stor sandväg bara. Så där red vi runt lite och arbetade i traven. Hon blev skit fin! Och påvägen hem var det inga problem alls :) Kan ha varit för att hon fått lite mycket mat nu så hon blir lite tveksam i psyket. Eller så testar hon mig bara och se om jag är lika tuff som förr!







Efter ridturen fick hon lite lunchhö. Det började regna ganska mycket oxå så hon fick inviga sitt regnräcke :)

you´r the most beautiful thing I ever have seen

Jag kan inte sova, jag saknar Jacob. Och Pebbles. 
Kan inte klockan bara bli mer så jag kan åka till stallet nu! 

låt dagarna gå fort nu tills du kommer hem, Saknaden är stor. Älskar dig Jacob <3



She´s the best

Nyss kommit hem, varit i stallet i 4timmar nu. Hade velat vara där 1timme till, men nästa buss gick inte fören efter 2h. Då tänkte jag att jag kunde smörja utrustningen och pyssla med en massa annat men då hade jag ju ingen tvål eller läderfett.

Tömkörde idag, inge länge alls. I drygt 20min, värmde upp på rundbanan. Det var mycket att titta på där tyckte Pebbles, fast jag såg bara träd. Sedan när vi kom ner från andra sidan så gick vi in i paddoken oxå fick hon trava och galoppera lite där. La ut några bommar som hon fick trava över, hon var jätte duktig :') Imorgon vet jag inte alls vad jag ska få göra med henne, men eftersom hon fick gå så lugnt idag så får det räknas som hennes vila denna vecka. Så ska jag göra upp ett riktigt schema som ska följas hela nästa vecka. 



Naturligtvis ska hon bajsa precis när jag ska fota.. Innan vi gick ut!











Det var ganska svårt att fota samtidigt jag skulle hålla i tömmarna!

I love this life

Idag har jag en del att göra, nu ska jag ta och städa mitt rum och tvätta. Jacob åkte till Ryssland idag och kommer hem på måndag natt, kommer bli riktigt tomt här hemma. Och jag kunde ju inte följa med när nyss min lilla Pebblan kommit hem, men det gör ju inget! Ville ju ha hem henne nu. Så fort jag är klar här hemma så ska jag ta bussen till stallet då jag inte har någon bil idag. 

Ska promenera på banan och tömköra lite idag :)



Amazing

Nyss hemkommen från stallet. Jag vill bara dit igen!! Imorgon ska jag vara där nästan hela dagen har jag planerat. Ska eventuellt cykla dit. Det är ju en bit, men ganksa plattväg så det ska nog gå bra.

Det är så trevligt när man kommer till stallet, oxå ropar man på Pebbles, hon tittar upp och gnäggar! Då blir man knäsvag. Idag blev det en liten uteritt och sedan paddoken en sväng och tog några skutt på ett räcke. Blev inga bra hoppbilder! Men några ridbilder. Jacob fotade idag med.

Hon kändes jätte bra idag, hon blev riktigt mjuk från igår så det var härligt! Hon hoppade riktigt bra oxå trots att det var länge sedan hon hoppade. Imorgon ska jag bara promenera eller tömköra henne en sväng på våran rundbana. Hon är värd en lugn sväng :)


En glad Pebbles på långt håll!



















I can not wait

Är vaken tidigt nu, men va fan.. Jag kan inte sova! Jag vill till stallet, till Pebbles. Bara ut i det härliga vädret och mysa! Tror jag ska rida ut en sväng idag och kanske hoppa några skutt antingen i skogen eller i paddoken. Beroende på om det finns några hinder i skogen. Vi får se hur det blir helt enkelt, ska mysa med henne en massor idag i alla fall :')

Nu kommer lite bilder på stallet.
Stallet har 20 boxar, varav 10 inneboxar och 10 uteboxar.



Framsidan.


Baksidan.


Baksidan, kasa, hagar och rundbana.


Lite mer av hagarna, dom är bra stor.


Stallplanen. Där som lilla plupp hästen står, finns paddoken. Man ser ett hinder som är uppställt där!


Uteboxar.


Fler uteboxar.


Spån och hö.



Ett stall som står tomt just nu. med 2 stora boxar och 2 små. ( Dom räknade inte jag med när jag sa att de var 20 boxar)  Men vi har foder där inne!


Omklädningsrum i Baracken. En del av rundbanan.

SIST MEN INTE MINST..



Pebbles står och mumsar på sitt hö!


Relativt stora boxar, och mycket luftiga.

Best

Åh, detta är världens underbaraste häst. Idag har jag varit dit två gånger och vill dit en tredje. Så skönt att ha henne hemma och gud vad mycket jag har pysslat med henne idag! När jag kom till stallet idag hade jag fått det mockat, de var riktigt härligt för då fick jag en massa tid extra till att borsta Pebbles. Sedan stack jag ut och red, red till stora paddocken. Jacob följde med, eftersom vi har en otäck väg bredvid som vi måste rida vid ett tag och sedan passera så var det otroligt skönt att ha med någon. Men hon bryr sig inte ett dugg, de kom bussar och stora jävla lastbilar och hon bara halvsover. Sedan red jag lite lösgörande och arbetade mycket med skritten och traven oxå fick de bli lite avslappnad galopp. Paddoken är riktigt stor. Och jag använder bara 1/3del av banan. Men de blir skit bra och bygga en massa hinder där sedan! Det var riktigt härligt väder idag, klarade av att rida med jacka ett tag bara men sedan blev jag dö svettig.

Efter allt var klart i stallet åkte jag och Jacob ut på Hööks. Jag köpte tre stycken foderhinkar med lock, liniment och helosansalva. Jacob köpte en grimma och ett grimskaft till Pebbles!

Lite bilder från idag som min älskade kille fotade.
















I LOVE YOU <3<3



Efter andra omgången i stallet så blev det ett foto på nya grimman oxå ;) Men dock fotad med mobil så de blev dålig kvalla.. Gick ut och gick en sväng med henne då bland annat :)




Let the time go fast

Nu hoppas jag bara att tiden ska gå fort. Jag, Jacob och min bror ska snart upp till morfar och hjälpa honoim att elda. MEN JAG VILL TILL PEBBLES! Så det får vänta några timmar bara, men solen lyser och hon har mat i hagen! Har lite saker här hemma som jag måste plocka med till stallet idag oxå. Bland annat lite ridkläder. I alla fall skor och stövlar så jag slipper dra runt med allt. 

Idag ska jag rida, ska rida ut först en sväng och sedan ska jag rida till stora paddoken och rida lite. Bilder kommer!

Big Love


Here we go

Nu är dagen framme. Nu är mitt underbara sto framme, och TACK Amanada, för hjälpen vi fått detta år. Det har varit bra för mig att ta tag i skolan ett helt år och Pebbles att få lära sig nya saker. 

Allt har gått jätte bra, Lastningen gick super.  Jag och Carro åkte och hämtade henne 18.15. De var bra att ha med Carro, dels för hjälpen och att vi har roligt tillsammans! Så slapp jag sitta och köra själv :) 
Alla saker är uppackade och allt är på plats. Har lite saker hemma här som jag ska ta till stallet imorgon. Det är även många som är nyfiken på hur stallet ser ut, så jag tänkte att jag ska ta och fota lite. Oxå ska jag rida Pebbles imorgon och trimma lite lätt och mysa :) Några bilder från idag.







Foto: Caroline Mickels

Tomorrow will be good

Sitter hos farmor och farfar nu. Kom nyss från stugan och ska snart ut till stallet och fixa lite. Imorgon ska vi till travbanan med Lillan, och sedan så hämtar jag ju Pebbles!! Ska bli så härligt att få hem henne :')

Lite kort om dagen, jag och Jacob har börjat sätta upp beteshagen i stugan. Vi ska göra den lite längre iår så all stolp tog slut så vi måste köpa lite nytt, plus några extra isalatorer. När alla stolpar är uppe så drar vi tråden. Men innan vi satt igång med att bygga hagen så var vi hit på morgonen ( till farmor och farfar ), så vi hjälpte farfar att tvätta ren värmlandsvagnen. Eftersom jag tar hem min Thule safir nu så får farfar ta sin vagn. Så han blev tacksam över hjälpen!

Nu ska jag gå ut i stallet, imoron får ni en härlig uppdatering om Pebbles :)

Miss miss miss you!

Nu kom jag precis hem, har inte varit hemma dom närmaste timmarna. I morse åkte jag och Carro till stallet, Carro ska tävla imorgon så hon trimmade igenom Silver och då red jag min kompis Kickis häst Vincent och trimmade igenom honom. Han kändes jätte fin! Så det var roligt. När vi var klar i stallet så åkte vi hem till Carro och åt lite tårta från igår! När jag ätit upp sprang jag hem, bytte kläder och åkte och hämtade Jacob på tågstationen som kom hem från Åre.

Så vi har varit hemma hos Jacob och njutit av solen och umgåtts. Skulle aldrig klara mig utan Jacob, det är världens bästa människa <3 Älskar honom så.

Nu ska jag snart laga mat och sedan bär det av till stugan ikväll och börja bygga sommarhage :) Nu är det två dagar kvar tills jag hämtar Pebbles, helt sjukt! Saknar henne såå.

Saturday 24/4

Jag börjar med att berätta lite om gårdagen.

Jag och Johanna åkte till stallet och pysslade, mockade några boxar och sedan skulle vi röjja upp en gammal stig som man gärna vill använda ju. Där jag kommer ha Pebbles nu är det en långväg och mycket trafikerad bredvid gården, den är jobbig att passera och nu när det finns en stig på samma sida som stallet så vill man ju såklart röjja upp den. Så vi kollade läget, vi bytte även däck på Johannas bil, sen? JA. Men nu är det klart! vi åkte även till den stora paddoken som ligger ca 500m från stallet som vi ska rida på mycket. Tänkte bygga upp en massa hinder men det var ca 100m att gå mellan hinderboden och paddoken, så vi ska ta det på släp någon dag i stället. Efter det åkte vi ut på Birsta en sväng. Jag köpte benskydd och täcke.

När jag kom hem så bytte jag om och gick till Carro, sedan åkte vi till Medskogsstallet och red Fanta och Silver. Två jätte söta araber. Jag red Fanta, en häst som jag testade i höstas för ev medryttarhäst. Vi var klar i stallet ca 19.15-tiden. Då tog vi bilen och åkte hem till Carro, fixade tacos och hade en oerhört flummig middag. Carro gjorde en tårta efter maten oxå fick hon lite presenter. Hon fyllde år den 5e april men vi har inte haft tid att fira henne. Men nu är det klart! 

Nu alldeles strax ska jag iväg och rida en kompis häst Vincent. Hon är bortrest och då erbjöd jag mig att jag kunde ta Vincent och så blev det. Så ska trimma igenom honom ordentligt idag! Och Carro rider Silver (hästarna står i samma stall)

Change plans

Som sagt, ändrade planer.. Pebbles kommer hem redan på tisdag :')
Har fått klagomål på mitt bloggande så nu ska jag sätta igång igen såklart! Var på hööks idag och köpte ett regntäcke och ett slit och släng set skydd. Lägger upp bilder imorgon. Kom nyss från Carro så nu ska jag taoch sova. Godnatt!

Pebblan

Pebbles kommer hem den 1maj, så börjar blogga dagen innan det ;)

Empty

Är så trötttt... Nu måste jag plugga, har inte tid å blogga. Tänker ta ett litet blogg uppehåll nu, och vänta på att Pebble skommer hem så får jag något roligt att skriva om. Hejsvejs

Beautiful day in northbay

Idag kommer det bli varmt. Det var redan 9 grader imorse när jag släppte ut hästarna 07.30.
Allt är klart i stallet och hästarna är ute sedan ett par timmar tillbax. Nu ska jag fika något igen och sedan ska jag och Jacob åka till stugan, mamma och pappa är där så vi ska hälsap ådom oxå ska jag kolla till lite hästsaker som jag har där. Stugan ligger i Mellanfjärden och det är ca 1,5mil mellan Norrfjärden och Mellanfjärden.

Tired

Har haft fullt upp sedan vi kom hit idag. Kom hem från skolan kring 15.10 tiden och sedan dess har jag varit i gång helt och hållet, nästan oavbrutet. Bytte om när vi kom ner och då gick jag ut och mockade och fixade. Mocka tre boxar tar sin lilla tid ändå. Oxå ska påsar packas och foder ska i krubborna. jag tog min chans att städa lite i stallet och hänga upp en extra krok. Så det blir ordning och reda! Sedan hjälpte jag Jacob och skulle få igång traktorn så vi kunde mocka ur hagarna, men batteriet behövdes laddas och då letade vi efter laddaren men hittade den inte. Då tog vi och sadlade och tränsade hästarna och stack ut på en ridtur!

Idag var Lillan dyr.. Hon är så sjukt speciell, men jag litar inte på henne för 5öre. Idag kunde jag till och med hoppa upp nästan på en gång och hon var super lugn. Vi travade en hel del och båda hästarna blev relativt slut.
När vi kommit hem och två hästar var motionerade så städade vi lite i huset, diskade och gjorde tacos. När vi ätit upp ( kring 20.00 ) Gick vi ut till stallet och borstade Blacken. Blev en hel del hår, vi fick bort mycket när vi var två. Sedan tog vi oss en kvällstur med Blacken.

Nu har vi kvällat dom, fixat hö ute i hagen så slipper jag pyssla med det imorgon på morgonen och nu ska vi sätta oss framför tv;n och se någon film och äta något gott! 

Två bilder från idag.





Idag var hon dyr.. Helt sjukt vad det varrierar mycket med detta sto..

Good morning

Nu sitter jag och fikar, har varit ut och matat hästarna och ska snart släppa ut dom. Det är så här jag vill bo, vakna upp på en vacker gård som solen just nu lyser på. Ha ett mysigt stall att gå ut till och mysiga hästar. Kan det bli bättre? Nej. Men snart återstår skolan, inte fullt okej. Men ska ju hit efter jag slutat!

Stod och borstade Blacken lite igår när han stod i hagen, han fäller nå enormt med päls nu. Men fick bort det mesta. Men här är de bara 1/5 av all päls.


Good night

Kom nyss in efter att ha nattat hästarna och fixat hö så det ligger i hagen så jag slipper pyssla med det imorgon på morgonen. Jacob hjälpte även till att fixa morgon påsar som vi ställde utanför boxarna så det blir enkelt imorgon när jag vaknar!

Så imorgon tänkte jag kliva upp kring 06.30-07.00 och mata hästarna. Sedan sitter jag och fikar medans hästarna får äta upp sedan tar jag ut dom. Får se om jag mockar innan vi åker till skolan eller om jag tar det eftersom skolan.

Vi stack ut och red på eftermiddagen och det gick sådär.. Lillan var skit jobbig innan jag kom upp och sedan var hon fin tills hon fick damp och skallade mig som fan. Så nu har jag jätte ont i huvudet och nacken, strålar ner till svanken. Så jävla jobbigt, orkar inte åka på nå mer ryggskador nu. Det äckligaste av allt var att jag bara såg grönt när jag fick smällen. Så blev det även en gång förut när jag skadade huvudet och nacken. Men Happy var jätte fin med Jacob på ryggen!

The place that means a lot to me

Ett ställe som betyder oerhört mycket för mig. Där jag vuxit upp (är född och uppvuxen i Sundsvall men har varit här varje helg och lov fram till 13års ålder) och har mina bästa barndomsminnen.
Här bor min farmor och farfar och har bott här sedan ca 1975-talet. Då var det inte mycket av huset, framför allt fanns inte stallet, garaget å så. Men första hästen som stod på gården var Blacken. Och han står kvar nu idag. Jag har alltid älskat att vara här, det passar mig perfekt. Jag har ett eget rum med utsikt över stallet och jag mår super när jag är här. Så nu när farmor och farfar är borta så tar jag och jacob om katter och hästar.
Jag ska ta över denna gård senare i livet. I Love to be here.





Huset från vägen.




Infarten. Stall rakt fram och garage till höger.



Transporterna.



Garaget, en liten del av hagen, hebbre och stallet.



Huset när man står vid transporterna.



Happy & Lillans hage.



Blackens hage, och en del av hebbre till vänster.



Stall till vänster, en ute box, ingång till loge mm. och Hebbre.




Husets framsida. En altan till vänster om ingången. Där satt jag och jacob och solade idag när vi kom ner :)



Utsikt från bron. På andra sidan vägen är sommarhagarna.



Husets baksida.



Stallet fram ifrån. 2 inneboxar och 1 utebox.



Utsikt från stallet.



Stallet, ska städa imorgon!



En glugg som Blacken kan kolla ut igenom :)



Ingång till sadelkammare, foderkammare och hö.




Foder till vänster och sadelkammare till höger.



Sadelkammare. Ska städa där imorgon! Min amerigo som för tillfället får vara här nere.



Sadelkammaren på kortsidan.



En till del av sadelkammaren.




Nationella

Ska ta och fika och sedan blir det svenska nationella. Känner mig totalt omotiverad. Men får peppa mig själv med att efter det så åker jag och jacob till Norrfjärden! Ska pyssla med hästarna och knäppa kort på gården efter önskemål :)

Its near

I morgon åker farmor och farfar till Stockholm. Så dom åkte hit till Sundsvall idag för att lämna en bil så jag har farmors bil fram till söndag. Så imorgon tar jag coh Jacob bilen till skolan, och därefter åker vi till norrfjärden. Så imorgon blir det ridning och på fredag blir det utsläpp och hela alltet och sedan skolan på fredag morgon oxå. Det ska bli härligt!

Nu har jag och jacob varit ute och gått runt sidsjö, de var jätte härligt! Dock ganska måddigt med all snö. Min pappa har varit i Usa men ha rnu kommit hem så vi satt å diskuterade kring Pebbles då han faktiskt måste betala en del, mitt studie bidrag räcker ju inte långt.
Snart är det du och jag igen <3

New thing

Jaa, nu har mina bow balance kommit. Hade ett par förr oxå men sålde dom i våras när jag sålde sadeln och allt ändå. Eftersom jag har ledbandsskada på vänster knä så passar dessa stigbyglar mig perfekt.


Foggy

Är lite dimmigt och lite kyligt ute. Men det var en perfekt dag i stallet. Red Genial, idag var han super. Malin hade ridit honom igår och han hade bara dragit huvudet rakt upp och varit stel och stum i munnen så hon ville sätta på gramanen idag så då fick de bli så. Från början så va han väldigt jobbig, men sedan red jag många små volter och stälde honom utåt och innåt och han släppte ganska snabbt och han blev jätte mjuk och fin. Så gramanen fick bara hänga, han va super fin! Jätte trevlig hingst. Han är ett kallblod född 2000, måste fixa bild!

Bestämde även vilken box Pebbles skulle få stå i och vi ska fixa plats för mina saker :)

Stabel

Sitter i skolan nu och ska ha sista lektionen nu. Sedan ska jag hem och byta kläder och seddan ska jag och Johanna åkta till stallet. Vet inte än vilka vi ska rida och vad vi ska göra. men de återstår och se när vi vet vilka hästar vi får. Ska även kika vart de finns plats för alla mina saker. Men ska inte ta med mig allt till och börja med, utan bara de nödvändigaste eftersom jag inte vet om jag kommer stå där i höst. Det återstår och se! Om 19 dagar kommer Pebbles hem.. <3

Wonderful weather

Äntligen börjar man få vårkänsla! Så sjukt härligt. Kollade klart på OC för en stund sedan och då knäppte jag kort på min ridväst som jag ska sälja. Har tänkt å sälja den för drygt 1år sedan men de har inte blivit av. Men nu ligger den på annons så hoppas att någon vill köpa den! Ska ta och städa rummet nu, sedan åka och posta sadeln :)

Good morning

Jag är skit trött.. Satt och kollade på filmen igår kväll och sedan kunde jag inte motstå att kolla på lite dressyr sadlar. Det resulterade i alla fall att Ett par Sprenger bow balance är påväg till mig nu. Hade ju såna förut oxå men sålde dom i fjol när jag sålde allt annat. Eller inte allt, men de mesta. Nu måste jag fixa mig och sedan ta bussen till skolan ca 08.30. Matte prov nu på morgonen, suck...

Lakeview Terrace

Nu har jag betalat frakten och paketerat sadeln och skickar tillbax den imorgon.

Nu ska jag kämpa på med att plugga. Har jävligt mycket ångest över att jag inte hunnit pluggat nå matte i helgen som jag egentligen skulle behövt göra. Har matte prov imorgon och jag har inte ens öppnat kapitlet. Om 3veckor prick åker jag och hämtar Pebbles, ska bli så härligt att få hem henne!! Längtar såååå. Nu ska jag ta och plugga, finns det tid över ikväll så ska jag kolla på Lakeview Terrace på tv3 kl 21.00.

Much fun

Ursäkta att jag inte bloggat något, men jag har varit i stugan i helgen och hann inte skriva när jag åkte. Men vi åkte dit i fredags, jag och Anna handlade innan vi åkte och hämtade grabbarna. Sedan åkte vi ner till Norrfjärden och hämtade Haze eftersom jag var ner och lämnade han i torsdags. Sedan rullade vi vidare mot stugan och då fixade jag och Anna lax i ugn och potatis. På lördag rillade vi korv och bröd till lunch, det var väldigt intressant när killarna skulle tända grillen. Men efter många om och men gick det, och efter det åkte vi till norrfjärden också red Theodor Blacken och Jacob Happy. Så då blev dom lycklig att komma ut, vi stannade hos farmor och farfar på fika och åkte sedan hem. Vi åt pommes och grillat på kvällen, riktigt mumsigt. Också såg vi på death race på kvällen. Imorse blev det mest städa och plocka, sedan åkte vi hem till Sundsvall.

Så nu är jag hemkommen och det är snart dax för att börja plugga.
Ska smörja bates sadeln och skicka iväg den imorgon oxå.

Stallion

Sitter och kollar på några hingstar. Skulle vara roligt att betäcka Don index med Pebbles ;) Så sjukt fin hingst.

Eller Emmerton!

Around the world

Jag och Carro åkte till Norrfjärden och red Lillan och Happy. Blev ganska besviken på Lillan från början, hon är brunstig och hon är helt stlrd i boxen. men efter ett tag fick jag tag på henne och sedan kunde vi sticka ut. Jag tog med mig min Amerigo så jag tog den på Lillan, den är helt underbar!! oxå hade Carro batesen på Happy. Men den ska jag skicka tillbax imorgon, men på happy låg den riktigt riktigt bra. Men Hon har en sadel som får duga för tillfället!

Vi travade väldigt mycket och Lillan var skit fin verkligen, lugn och härlig trav. Men några mystiska saker hände oxå, Carro tappade tygeln och när vi kom hem och jag hoppade av ruskade lillan på sig och hon tappade tränset. Ingen av oss förstår hur detta gick till, haha. När jag travade så hörde jag Carro - FAN TYGELN! Jag vände mig om och hon hoppade av i trav och tog tag i Happy, haha var lite roligt att se! Och Lillan vart ganska svettig så tränset och luvan gled väl bara av när hon skakade på sig ;) Nu ska jag kika åp det sista vad jag behöver till Pebbles och ta och beställa!

Sedan ska jag och Jacob kolla på film och njuta, älskar honom så <3

4 hour

Nu kom jag precis hem från skolan. Åkte dit för 40min lektion. Känns ganska ovärt det, sedan ska jag dit ca 14.00 igen och då har jag en till lekion på ca 40min. Så nu ska jag vara hemma drygt 4timmar. Kankse härlig dag i och för sig :) Imorgon har jag bara en lektion och sedan så ska Jag, Jacob, Theodor och Anna åkta till min stuga och ha trevligt över helgen. Verkar även som om killarna vill rida så dom får väl sitta upp på Happy & Blacken då. Idag åker mamma och min bror till Vemdalen, så jag blir hemma själv med Haze. Pappa åkte till Usa förra veckan och kommer hem nästa vecka, men när jag slutat i skolan så ska jag åka ner till norrfjärden och lämna Haze så han får sova där då jag inte har möjlighet att åka hem och gå ut med haze på lunchen.

När jag ändå ska dit ner så ska jag ta med mig Bates sadeln hem, en kompis vill testa den så antingen blir det så att hon köper den eller så skickar jag tillbax den imorgon. Vi får se hur det blir :)
Nya investeringen.

Order

Har beställt hem en tömkörningsgjord oxå. Hoppas att den kommer idag. Hade tänkt å beställa några bruna träns, gjordar mm. En massa som var brun till Bates, tur att jag aldrig beställde! hade varit ganska jobbigt att ha ett helt brunt sortiment som man inte skulle använda. Känns helt overkligt att jag fick köpa tillbax Amerigon. Känns som jag drömt de! Men tack och lov så har jag inte det.
20 augusti 2008, En träningstävling på Alnön som vi red 90cm och 1m och nollade båda. Super fin :)

Deal

Mot


Bra Deal? JA TACK. Fyfan vad underbart, min amerigo är tillbax. Vi gjorde en bra affär vi båda, köpte tillbax den av henne som jag sålde den till. För ett otroligt dåligt pris så sålde jag den för 11 000 bara för att jag behövde pengar snabbt. Och nu fick jag köpa den för samma pris! Otroligt smidigt, vilken himla tur att jag satt och kollade idag på annonser. Och hon ville ju ha bort den snabbt och nu slapp hon åka någonstans eller så, utan jag kom dit lämnade pengarna och hämtade sadeln oxå var de klart. helt underbart! Hon har två unghästar och nu hade båda vuxit ur sadeln så hon hade köpt två nya som skulle passa dom. Så nästa gång när jag säljer min pärla så ska den säljas dyyyrt!!

YES

Så, nu är det klart. Ska åka och hämta min gamla amerigo ikväll! Fyfan vad skönt, nu vet jag verkligen vad jag får för pengarna. Så ska åka och hämta den kl 18 ikväll! whi!

Amerigo

Hittade min gamla amerigo på annons nu, det verkar nästan vara mening med allt. Nu när Pebbles ska komma hem och jag inte har någon sadel och jag vet att den passar som handen i handsken lägger jag nog hellre ut på en sadel som jag vet vad jag får för pengarna. Ska ringa strax och kolla om den finns kvar. Håller tummarna hårt (Y)

Movie on Pebbles

Så, nu har jag gjort en liten kort film av dom få klippen jag hade, men det räcker för att ha något att titta på! Ingen super ridstil precis men här ser ni lilla fläckiga damen! Hade nästan glömt bort vilken underbar galopp hon har, de känns som att sväva på moln.. Hon är så underbar!
Jag sov otroligt gott i sängen i natt. Nu ska jag kolla på lite fonder och se vad jag ska sälja så jag får pengar till lite nya saker som jag behöver till Pebbles ;)

Oh no

Sista dagen på denna vecka.. Hemskt.. Vill inte till skolan imorgon, känner mig så jävla stressad över allt skolarbete. Men det är bara att hålla masken och kämpa på. Imorgon har jag svenska muntliga nationella och jag har knappt börjat funderat på något tal eller så. Jag ska sätta mig ner med det alldeles strax och fixa det. Hinner inte fixa någon film på Pebbles ikväll, kankse senare! Men kan inte lova något. 

Idag vaknade jag kring kvart i 8, klev upp och fikade sedan red jag ut på Lillan. Hon var jätte duktig men idag var det lite för mycket fart i henne, men hon lugnade ner sig till och från. Red med Bates sadeln oxå, men den låg inte lika bra som på Pebbles ;) Sedan hjälpte farfar mig att montera på dragkroken på bilen (vi har en avtagbar dragkrok) Så när de var klart så kopplade jag på transporten och städade ur den och sedan åkte vi och köpte en säng. Så nu har jag en stoor säng! Så jag har suttit och kört bil nästintill hela dagen idag. Tur att det inte var fint väder! Men nu har jag mycket rutin att köra med transport, backa och ha mig så det blir bra när Pebbles kommer hem. Slipper man va låst utan någon annan utan de är bara sätta sig i bilen, sätta på släpet och sedan plocka in Pebbles! Jag har en Thule safir, blå, med fronturlast. Med årsmodell -10. Som bara en häst har åkt i och det är Pebbles, varav 2 gånger.. Men nu blir det fler gånger!

Pebbleees

Idag har Lillan motioneras och Pebbles. Morgonen började i alla fall med att jag och mamma åkte på värmässan. Vi hittade en del saker. Vi köpte te, nå ljusbrickor så man kan göra ljus själv, oxå en stor hundbädd till Haze också köpte jag ett par leggins. Ja det var nog allt tror jag.

kring 14.00 åkte jag och Jacob ner till Norrfjärden, farmor är i Stockholm så jag fixade tacos så åt jag, farfar och jacob det. Innan det så red jag Lillan, skritt arbetade lite. Hon var super fiiiin!! Gud, hon börjar bli så himla bra.

Sist men inte minst, då åka vi till Pebbles och jag trimmade henne och äntligen så fick jag prova sadeln... OCH DEN PASSSADE! Hon var ganska seg, så det var inte hennes riktiga sig, men hon hade väl bara en lat dag. Tog även och hoppade några språng, på ett litet räcke. De tyckte hon va roligt :D Blev några små film klipp så ska klipa ihop en film imorgon! Nu ska jag äta något gott och kolla på tv.


Saturday

Hann inte blogga igår. Blev sån sen kväll. 
Jag och Johanna åkte till stallet kring 4-tiden. Jag trimmade Märta och Johanna Tyra. Så igår fick Tyra trava för första gången med ryttare! Det gick jätte bra, vi stack ut på rundbanan och då fick hon lite fart. Annars har hon varit jätte seg, men de förstår man ju när de ända hon har fått är att gå i paddoken.. Tråkigt.. Men det blev några nya bilder på Märta och nu ligger hon på annons; http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=465427 . Sedan fick jag rida Genial, en 10årig kallblodshingst. Stört läcker men väldigt omusklig. Han har inte blivit riden på över 1år men lessnat på banan och ska nu utbildas till ridhäst. Han kommer bli fin!
När vi var klar i stallet åkte vi och köpte godis och dricka, sedan hem till Johanna oxå fixade jag annons på Märta som jag lovade Malin och Johanna fixade mat. Det blev kyckling och pommes. Vi kollade på två filmer, ciao bella och så kom polly. klockan var halv 11 när jag åkte där ifrån och då åkte jag hem, packade väskan åkte och hämtade Jacob hos en kompis. Fast där fastnade jag lite mer än 1timme :) Sedan åkte vi hem och sov. 

Nu ska jag fixa iordning mig och sedan ska jag coh mamma på vårmässan. Sedan i eftermiddag blir det til latt rida Lillan och sedan Pebbles!!
Märta från igår.

Sometimes You Can´t Do It On Your Own

Sitter och lyssnar på U2.Han är helt otrolig Bono, sjukt duktig.

Imorse när jag vaknade så åkte jag och mamma till IKEA och kollade på en säng, så på söndag ska jag åka och köpa den. Ska bli så skönt med en större säng! Från 95cm till 120cm. Det blir stor skillnad det, måste bara fundera på hur jag ska ha möblerna i rummet.

Amanda ska åka till fjällen i helgen så hon sa att jag kunde rida Pebbles hela helgen, men det var tänkt på söndag först. Men nu blev det sängköp då istället så ska rida imorgon i stället :) Längtar tills jag ska få testa sadeln!

RSS 2.0