Mumien

Sadeln är i super fint skick. Så nu hoppas jag att den passar på Pebbles!
Har varit ute och gått med Haze en sväng och slog världens vurp och hamnade på rumpan så de bara knakade till i ryggen :( Imorgon ska jag och Johanna ta oss en tur till stallet och trimma lite. Sedan längtar jag tills Söndag så jag kan prova sadeln på Pebbles!

Nu ska jag och Jacob kolla på Mumien :)

Jippie!

Nu har Sadeln kommit, fick ett aviserings sms :) Så ska åka och hämta den efter kl 17!
Blev ingen skola för mig idag. Är helt slut i kroppen och huvudet. Vaknade kl 8 imorse och duschade, fixade mig och åt. Skulle böjrja 12.30. Sedan somnade jag och då orkade jag bara inte kliva upp. Nu har jag precis unnat mig med farmors goda semlor! Och nu kollar jag på OC, jag kan inte missa ett ända avsnitt...

Yes, now it's come

Jaa, nu ser det ut som att sadeln är nära. Förhoppningsvis kan jag plocka ut den i em! Jag hoppas verkligen att den kommer att passa. Får testa den på söndag när jag ska dit och rida Pebbles :)

Off

Jag är helt helt helt slut. Jag och Johanna åkte först till stallet och red. Jag trimmade Märta och johanna skrittade Tyra.
idag var Märta jätte fin i skritten, väldigt mjuk och lätt i munnen så kunde bara rida med höfterna ett tag. Traven var helt ok, synd att hon nästan bara skrittjobbas hela tiden. Hon är ju förtusan till salu! Hon måste ju gå alla gångarter. Lite synd att jag sitter och träna rpå det och sedan rinner det bara ut i sanden. Men efter ett tag lossnade hon även där. Tränade galoppfattningar och de var inte roligt. Vi var mest i luften än på backen. Sedan tog vi och hoppade några språng oxå. Gud vad hon är duktig på att hoppa :) Var jätte bra underlag i paddoken. Allt hade tinat bort!

Efter stallet åkte vi och tog ett boxningspass på Helex. FAN VAD JOBBIGT! Jag är helt slut i kroppen, kan knappt skriva. Nu är jag värd lite sött och gott! Så nu ska jag äta lite godis och vänta på att Jacob kommer <3
En bild på Märta fråm förra hoppningen.

Time to ride

Sitter och kollar på OC och ibland kommer tårarna. Så jävligt sorglig!! Bara mamma kommer hem så drar jag till stallet och trimmar Märta. ska eventuellt hoppa lite oxå. Men jag tänkte först och främst rida igenom henne i dressyren riktigt först. Roligt att rida henne för att hon är så extremt sammarbetsvillig men outbildad! Men det ska vi ta tag i. Hon får lite dålig framåtbjudning i paddoken så idag ska jag övertala henne att det är roligt!

companion

Det fick bli en snabb, tillfällig header faktiskt. Den blev inte snygg men ja, jag kämpade på som fan rent ut sagt för att kunna klippa ur all bakgrund på bilderna i paint. 

Nu tänkte jag faktiskt ta och berätta om Pebbles fodervärd.

Amanda Engström heter hon, inte nog med att vi är mycket goda vänner. Vi är till och med sysslingar. I Våras när jag hade en spekulant på Pebbles som drog sig ur kom jag på min kära vän Amanda, att hon var sugen på en storhäst. Hon hade då en D-ponny som hon då tränade och tävlade i dressyr(som hon även har kvar). Jag frågade om hon skulle vara sugen att vara fodervärd och redan nästa dag kom hon och prövade Pebbles. Det klickade direkt och dagen därefter skjutsade jag och mamma ner Pebbles till Gnarp. Vi kom överrens om fodervärd -senare köp. Och fam. Engström bestämde sig att dom inte skulle köpa häst nu då Amanda inte vet hur det blir med gymnasium. Men för mig känns det skönt att få hem henne, men hon har haft det så otroligt bra där så skulle inte tveka en sekund om dom senare vill köpa henne. Men nu 1maj ska hon få komma hem ett tag så får jag mysa och pyssla om min egna ett tag!
Amanda har endast tävlat dressyr med Pebbles och har hopptränat någon gång i bland. Men Amanda brinner för dressyr och det är det som Pebbles har fått jobbat med, och de tycker jag passar alldeles utmärkt så hon har fått vilat lite från hoppningen. Amanda har varit riktigt duktig som kämpat sig fram på storhäst och hon har absolut lärt sig en hel del på Pebbles!
-Första dressyrtävlingen var 1/8-10 på Sundsvalls Lantliga. Då red dom en LB:1 med 157p 52,14%
( Det var även Pebbles första riktiga dressyrtävling)

-Andra tävlingen 15/8 var på Jättendals ridklubb då dom red en LB:1 med 170p 58,62& och LB:2 163p 54,34

-Tredjetävlingen 29/8 var på Gnarps Ridklubb, vill säga Amandas hemma klubb. Då red dom en LB:1 med 173p 59,65% och en LB:2  154p 54,67%
Här var några bilder från Jättendals ridklubb.
Tack Amanda för att du har varit så duktig med Pebbles och att du tog över henne ett tag <3

Nice time

Haft en trevlig stund med Johanna Nordström, vi gick på Wayne´s Coffee och fikade, satt å prata om en jävla massa.
Ska iväg och trimma Märta imorgon (nordsvensken) så Johanna ska nog följa med om det passar med tider och så :) Har nyss ätit och nu ska jag bara ta och slappa innan jag beger mig till Jacob.

Header

Kämpar faktiskt på ganska bra med headern. Fast om den blir snygg är en annan sak.
Ska försöka göra den klar tills på söndag kväll så jag kan sätta dit den då :)
Har gjort en fin utrustningsbudget nu, är en hel del som jag ska inhandla. Ska till stugan i helgen så ska rensa igenom allt och se vad jag ska ha kvar, sälja och köpa nytt av. Hoppas att det inte blir allt för dyrt!

Come come

Nu är denna fina sadel påväg till mig. Ska rida Pebbles på söndag så ska ta och pröva den då om den hunnit komma :)


Bates caprilli -cc



Har även suttit och planerat stallplats. De stallen jag vill stå i är full för tillfället men jag har fått plats i Tillridnings-/försäljningsstallet jag varit i nu under vintern och ridit lite. Så jag kommer få toppen träningstillfälligheter. Ska fortsätta kolla runt och skriva ner fördelar och nackdelar.

Header

Håller på och ska fixa något snyggt till bloggen, får ju bara en massa klagomål att allt är vitt ;) Så ska se om jag kommer på något snyggt som får vara tillfälligt. Har dock inga nya bilder på Pebbles, så det får bli gammla hederliga bilder :D

I do what Josse say

Jag är med och tävla, gör det du oxå! Klicka på bilden


Old pictures

Sitter och kollar igenom gamla bilder och hittade några bilder på en gammal foderponny jag hade 2007.

Bellkhan
f:2002
e: Djingis Kahn u:

Bor nu nu Enköping tror jag?

Året var 2007, då hade jag honom hos farmor och farfar på bete i Norrfjärden på sommaren.






Full rulle. Fr.v Lillan, Happy, Cecil, Bellkhan och Blacken


Bilder från andra ställen



Hoppträning i Gnarps ridhus 2007





Hoppning på täppan i Norrfjärden -07.





Hoppträning Njurunda ridklubb.

Har många goda minnen med denna häst...

Many mil

Nu har vi varit på utställning med Haze i Högbo, det gick jätte bra. Han är så fin lilla hundpojken :')

Red Lillan igår oxå, jag blev så lycklig när jag red henne! Hon var så sjukt duktig, när jag skulle hoppa upp var hon som ett jävla vilddjur, men bara jag kom upp och fick ordning på allt och kunde börja jobba henne så slappnade hon av. Bytte lite utrustning på henne oxå, hon fick ha ett pullarträns med 3-delat bett. Hon var super duper fin, ÄNTLIGEN!

Hade en hel del mail om sadlar oxå så nu ska jag kolla :)

Respit

Sitter och kollar igenom min hårddisk och hittar gamla bilder på en häst som jag skulle köpa 2007.


Respit

f. 1998

e. Chiefen 909

ue. Abbé 435


Det var i af den mest obekväma sadel jag ridit i. Och det gick inte korta lädren mer så jag fick ha långa hoppläder, lite jobbigt. hehe
Super trevlig häst verkligen, men hon var rädd för mycket och väldigt skvettig av sig. Men jag bestämde mig för att henne skulle jag ha, vi åkte ner en vecka sedan och skulle hämta henne med en 2-hästarsbuss då dom sa att hon kan vara krånglig på transporten då hon inte åkt så mycket. Så om vi hade tillgång till buss så kunde vi ta den, och så blev det. Vi höll på 5timmar sedan så var vi tvungen att sluta, då var klockan 23.50 och jag hade skola dagen efter och pappa skulle jobba. Så vi fick ju åka hem igen, från Tierp, utan häst.

Dom ville fortfarande sälja till mig så dom försökte göra sitt bästa med det där. Och då skulle vi skicka henne med Gunnar Olsson, han fick inte heller på henne. Denna häst var verkligen livrädd och måste verkligen ha fått vara med om något jobbigt. Några månader sedan så hamnade hon på Timrå ridskola, lite synd att ingen privatperson tog henne och utvecklade hennes fantastiska hopp och dressyr kunskaper. Plus att någon skulle verkligen ha lagt ner tid på att lastträna henne.

Weekend

Hade en otroligt bra kväll igår med min Jacob, han är så jävla underbar! <3

Nu har jag skickat mail på ett antal sadlar, några stycken Amerigo och en Bates. Så det går framåt! Är faktiskt sugen på en brunsadel nu. Hittat många bruna så bara det går att matcha färgerna så är jag mer än intresserad.
Idag ska jag faktiskt t aoch rida, det blir till att arbeta Lillan lite. Får vi se om hon är lika duktig som hon var sist! Imorgon åker vi till Sandviken, Högboridhus och stället ut Haze på hundutställning. Ska bli roligt att höra vad dommaren säger!

Snart är det dax igen..

Movie

Har glömt att nämna att jag och Carro såg Ritualen för precis en vecka sedan, förra fredagen. Jävulskt bra film faktiskt, när man satt där å såg den så tyckte jag inte att den var fantastiskt bra utan helt okej. Men man får lära sig att gilla den, efter filmen, när alla pusselbitar föll på plats och man förstod handligen så vart den riktigt bra faktiskt.


Äntligen fredag, så sjukt skolless. Orkar inte plugga, och de är ju inte så värst bra. Ikväll blir det myskväll med Jacob<3, vi ska äta tacos och se på någon film. Egentligen skulle vi ha dragit till Johanna och feeestat loss! Men pga omständigheterna med min rygg så måste jag ta det lugnt.

Nu ska jag kolla på OC som börjar om 15min!!

Very nice

Har fått tag på en del sadlar. Ett par Amerigo CC och en Bates - Caprilli CC.
Dock bara i prisklassen 15 000 på Amerigo och 9000 på Bates. Ja vi får se vart det leder. Ångrar som fan att jag sålde min CC!
Vad skönt att det snart är fredag! 38 dagar kvar tills min lilla pärla står i stallet. (+ ev 24 dagar då avtalet går ut, så får vi se om jag hämtar henne tidigare eller inte)

Hard

Sitter och letar sadel som en tok. Verkar nog bli en amerigo cc. Inte lätt att hitta något som passar denna manke!
Hon har ju ganska rak rygg, men väldigt jobbig manke..

If I was rich

Gud, det nöter i fingrarna på mig.. Vill bara beställa alla hästsaker jag hittar! Har suttit inne på börjes och kollat lite, finns så mycket om jag vill beställa!! Men jag måste först och främst gå igenom alla mina saker jag har redan. Men dom är i stugen, vill säga 5mil ifrån mig så det är inte bara att åka ner och kolla. Så får nog göra det i helgen! Lär ta ett tag för mig att gå igenom allt. Tänk om man vore rik, sjukt mycket pengar man skulle spendera på hästsaker! Det gör jag ju givetvis nu med.. Men nu syftar jag mest på flera 10 000-tals kronor. Funderar fortfarande på sadlar, det blir nog tekna eller amerigo :)
Pebbles 8 december 2008, på en hoppträning :)
Med det snygga OTTO SCHUMACHER Pannbandet, med swarovski pärlorna.

At last

Nu är Ekonomiprovet utfört, kändes ganska bra. Så nu känns denna vecka lite enklare när en sak är överstökad! Ska kolla på lite hästutrustning och och göra en budget på det jag vet att jag kommer behöva till Pebbles. har fortfarande en hel del utrustning kvar. Sålde inte iväg allt förutom smin amergico cc sadel, hopplatta, bow balace stigbyglarna, täcken, och några träns. Så det jag vet att jag kommer behöva är Sadel,hopplatta och täcken. Har börjat kollat på några sadlar. (Klicka på bilderna om du vill se dom större)
Amergo cc
Prestige arezzo

Prestige Meredith d limited edition
Bates elevation
Tekna hoppsadel

Och två dressyrsadlar..


Zaldi atlanta

Tekna dressyr

Har du något bra tips på bra sadlar, säg gärna till :)

I hate this day

Gud vilken jobbigt dag, och än är den inte slut. Har så stört mycket i skolan i veckan så vet inte hur ja kommer klara av det!! oxå sitter jag bara och tänker på pebbles om och om igen. Har företagsekonomiprov imorgon, Aktiekunskapprov på torsdag, engelska och idrotts redovisning på fredag. Och man vill ju såklart prestera bra på prov så det är där man lägger tiden.

Näe, nu ska jag fortsätta drömma..





Thinking

Sitter och äter pannacotta och kollar på hästsaker, måste ju köpa sadel igen. Sålde min Amerigo CC, så nu får vi se vad det blir för sadel!

Good news

Sitter faktiskt och letar stallplats (A).. Till Pebbles hjärtat. Nu är det nära tills fodervärdsavtalet är ute, och min lilla söta häst får komma hem hit hoppas jag!!! Vll inte ge mig själv falskaförhoppningar på att det blir så, och inte er heller. Men det är 90% på att det blir så (A) JAG SAKNAR HENNE SÅ!
Bilder från när vi var i Timrå för två år sedan. Vi blev dubbel nollad och kom 1 utanför placering!

Early morning

Fattar inte att jag inte kan sova ut när det är helg och lovdagar! Vaknade halv 8 och kunde inte somna om. Hoppas jag är lika pigg imorgon när det är skola.
Igår så var jag iväg och hoppade Elisa, men det gick inte alls bra. Hon har nog kommit in i sin lilla stoperiod. Hon var bara väldigt olik sig. När jag värmde upp var hon så okoncentrerad och stod emot, tog jätte länge innan hon kom lös och lyssnade. Och hon brukar vara följsam ända från början. Det var väldigt mycket som hände i ridhuset och runt omkring så det kan ha varit det hon störde sig på. Sedan började vi hoppa fram, efter alla hinder kom upp. Det tog ca 35min innan banan kom upp eftersom Othilia bygde själv medanst jag värmde Elisa. Och Elisa har ju ingen bra kondition så hon vart ganska slut på det. Men hon ville hoppa, drog iväg och var glad men hon stannade hon av lite när hon kom nära. Nästan varje språng. Sedan skulle vi rida på en kombination med först ett räcke, 2galopp språng, räcke, 1 galoppsprång och räcke som låg på 70cm. Hon ville inte riktigt fram så vi kom fel på första hindret och sedan kom hon inte riktigt fram oxå nitade hon. Men då tog vi bort första hindret och tog det igen. Fick smacka på men hon hoppade i alla fall så det vet ju bra, men hon kändes inte som vanligt. Othilia fick hoppa upp och hoppa lite för jag ville se hur hon såg ut från marken. men som sagt, de var nog bara en dåligdag, hon kan väl inte ticka på som en klocka hela tiden som hon gjort förr :)
Senare på kvällen så åkte Jag, min kompis Anna och Jacob upp till södraberget och kollade på jacobs kompisar osm spelade. Varav en kille i bandet är Annas kille, komplicerat där. Men det var riktigt roligt att lyssna på dom så länge det varade, det blev nå fel på strömen så det tog ett tag innan dom kom igång, men sedan fick dom till det. Men efter 4låter så gick strömmen igen så dom var skapligt less, men duktig var dom! Vi hjälpte till och plocka undan sedan åkte jag, Jacob, Anna & Theodor till donken å åt å pratade, trevlig kväll :)

To late!

Jag orkar verkligen inte blogga nu, har haft fullt upp men jag skriver imorgon! Helt slut, godnatt! :)

Time to move

Nu har jag fikat och är så gott som klar. Väntar på att Othilia ska komma och hämta mig, idag blir det hoppträning med Elisa. Vi siktar in oss på en lokaltävling den 16 april på Timrå. Elisas första lokala, det blir Lätt E (80cm) och kankse en LD. Vi får se idag hur hon känns idag, det blir till att hoppa en liten bana och se så allt vi tränat på håller ihop och har utvecklats till något bra :)

I never forget

Är hemma idag igen, känner mig inte alls pigg. Men börjar piggna på mig tack å lov så ska ta och hitta på en del saker idag så jag får lite ork. Måste blandannat plugga, så tänkte ta itu med det snart. Men såklart kommer en massa andra saker ivägen, hittade gamla bilder på en del som var väldigt stor i mitt liv... Cecil.
Hästen jag lärde mig det mesta på, i allafall att hoppa och sitta kvar på. Han har haft en hel del knas i sitt liv, många har försök rida in honom men det har inte gått som de var tänkt. Del har inte varit så snäll mot han heller som han skulle behövt, därför är han som han är. Väldigt speciell och ibland väldigt dum i huvudet. Men en häst som faller mig i smaken, ett gott hjärta och med mycket power. 2005 började jag pyssla med honom väldigt mycket. Då var jag 12år och jag förstod inte vad risker med hästar innebar så jag busade väldigt mycket med han. Ägaren försökte förklara för mig att Cecil är inte som alla andra hästar och man ska inte lita på honom. Men jag kunde inte förstå vad han menade fören jag fick uppleva det. Ibland blev det för mycket bus och han tog sin frihet till att rymma, springa ifrån mig och ville bli jagad. Men ja, man fick ju i alla fall tag på honom tillslut. Jag började även att hänga på honom och sitta upp barbacka, det slutade med att de flesta tappade ögonen å öppnade munnen och trodde inte att det var sant. Från och med då accepterade han att ha någon på sin rygg. Det var förmodligen eftersom jag verkligen tog hand om honom som han förtjänade, att han accepterade mig. 2006 tog jag hem honom till Sundsvall, han stod här i ett halvår innan det var dax att flytta hem igen. Och gud vad vi hade det roligt, med blod,svett och tårar. Men ett sjukt lärorikt halvår och då blev jag redo för att vara hästägare på riktigt. Så han har lärt mig enormt mycket den här hästen! Har en massa videoklipp som jag tänkte lägga ihop och göra en film av, men nu får det bli lite bilder :)
Så såg han ut när vi började. Första dagen i medskogs.
Någon månad senare, tjusigt med så många ben på 1m bomavstånd ;)
Han började han bli mer musklad, men musklerna på rumpan saknades.
Lite senare, där sitter rumpmusklerna på plats.
Det bästa som finns är att hoppa tycker han, fyfan vad roligt han tycker det är :)
Han är sjukt duktig.
<3



















Hade några till jätte fina hoppbilder som var taget från film men jag kunde inte lägga upp dom :O Konstigt nog.. Men jag ska ta å fixa en film oxå!



Thursday

Blev ingen skola för mig idag, kände mig så sjukt orklös när jag vaknade imorse och hade jätte ont i magen. Så passade på att sova ut lite extra så energin finns till att plugga. Men det blir ändå inget plugg idag. Har varit ute i friskaluften idag i alla fall, fint väder!
Nu kollar jag på OC, så jäävla bra. Älskar serien, trots att jag sett alla säsonger minst 4gånger.
Ikväll ska jag, Jacob, mamma, pappa och min bror Johan och hans tjej till farmor och farfar då farfar fyller 69år. så vi ska äta middag, efterrätt också ska han få presenter såklart. Nu ska jag hämta något gott och tugga på när OC börjar igen efter reklamen!
Bra låt.


Wonderful

Fyfan vad jag saknar dessa lyckliga stunder med denna underbara häst!

Hungry

Nu är pommes fritsen i ugnen, ska snart steka hambugraren. Känner mig riktigt hungrig nu alltså..
Sitter även och funderar vad jag ska göra av all Pebbles snygga utrustning. Om jag ska behålla det bästa och sälja iväg de lite sämre eller om jag ska sälja allt eller om jag ska behålla allt.. Svårt att bestämma. behöver lite pengar samtidigt som jag skulle behöva utrustning om hon kommer hem.. Ja, det återstår och se.

Clean

Har nyss städat klart mitt rum, så nu slipper jag väl göra det på ett tag. Nackdelen är ju att min lilla hund hårar ner ÖVERALLT, men ja.. Det är bara tillfälligt hoppas jag, ska snart ut och gå med honom så tänkte ta och borsta av honom medans vi är ute. Måste träna honom lite oxå så han sköter sig och är riktigt lydig. Det är nämligen hundutställning om 2veckor. Ska bli spännande, har inte ställt ut honom på 2år.

Åh, man blir helt tagen av dom där söta små busögonen..
Bild från 2006


Väldigt speciellt sätt att sova på.
Bild från 2006

Efter första utställningen, 10 september 2006.
Han vann BIR (bäst i ras) och fick HP (heders pris för bästa valp)



First day

Första dagen efter lovet är avklarat.. Skönt. Började 09.50 och slutade 15.10, då skyndade jag mig ner till bussen och åkte till Bergsåker där Johanna plockade upp mig på busshålls platsen oxå åkte vi till östanå och red. Vi red två hästar var, det var inte tänkt så från början men så blev det. Johanna arbetade Tyra ( ett 3årigt brukssto som är där på inridning ). Medans trimmade jag Märta och hoppade henne. När vi var klar med dom två brudarna tog vi och red Berra och Vermont. Johanna skrittjobbade Berra och jag joggade Vermont lite. Gick jätte bra :) Det var en snabb och smidig tur i stallet.
Hon är så tjusig i solen!
Arbetsvillig dam..
En bild på ett litet språng.
Där kom några bilder på Märta, blev tyvärr inga bilder från andra ridturen.

Finally

Varför jag inte har bloggat sedan i torsdags har sin anledning, jag och Jacob följde med farmor och farfar och valde ut en dator som dom köpte. Men det var en massa krångel med bredbandet så kunde inte blogga fören nu, när jag kom hem till stan.
Jag har i alla fall haft en jätte härlig helg. Har pysslat om Happy, Blacken och Lilla och bara njutit av dom sista dagarna på lovet. I morgon börjar skolan.. Tråkigt men ganksa skönt att komma tillbax till rutinera. Skulle även ha hopptränat Elisa idag, men det blev andra tider än den tiden vi brukar ha ridhuset så det passade inte mig.
Happys new moon
2004-05-14
e: STARO SHOWBIZ u: VÄSTERBO HAPPY

Ägare: Bert Melin
Ja, mycket tid har gått till detta lilla vilddjur i helgen. En otroligt trevlig häst men väldigt svår, men äntligen ser man ett ljus där borta. Hon är sjukt svårkörd men även det har börjat lätta så allt känns jätte skönt. Nu har jag ridit på henne två dagar i rad och hon har varit super trevlig och faktiskt jätte lugn!
För mesta dels är hon en bomb, när som helst kan hon explodera och då är inga ben kvar på marken. Hon är en stor travtalang och första starten hon gjorde var hon favorit, ett riktigt pistolskott. Men i samband med starten så skadade hon sig och det dröjde allt för länge innan hon läkte ihop. Men nu är hon hel och snart blir det till att starta henne.
Mer muskler och mer rutin så kommer detta bli en toppen fin ridhäst.
Jacob följde med på Happy, så det kan även vara en anledning till att hon kunde ta det lugnt. Eller så har hon helt enkelt mognat på sig! Är otroligt glad över att jag inte haft några problem med ryggen så jag har kunnat arbetat med henne fullt ut.

Home

Nu är jag hemma, har packat upp väskan så nu ska jag ta och tvätta och städa rummet lite.
Måste även stryka nya kläderna då dom var lite skrynklig. Här kommer bilder på det jag köpte i Tallinn.
En jätte fin tröja med dragkedja baktill med spetts. Av märket Serious Sally.
En topp med halv dragkedja bak. Av märket Terranova.

En vit BH.

En snygg svart kavaj.  Av märket Terranova
Men jag vart faktikst lite besviken på priserna. Hade hoppats på att det skulle vara lite billigare än i Sverige, men det var samma priser. Estland övergick till euro relativt nyligen så antar att de var därför priserna är lite högre på det mesta. När dom hade sin egna valuta så var det mycket billigare.

The sun is shining

Har nyss varit ute i stallet och pysslat om hästarna lite, borstat dom, klätt på dom och tagit ut dom. Jag och Jacob åkte inte hem direkt igår efter resan. Vi hoppade av i Gnarp så fick farfar hämta oss där oxå åkte vi ner till Norrfjärden. Men vi ska hem till stan snart, tåget går 11.00.

Nu kommer lite bilder från Tallinn!


Ett av alla köpcentrum.
hmm..
Här kom vi precis in i den häftiga gamla stan.
På väg in i gamla stan.
Obäddat. Men så här såg hytten ut i alla fall :)
Uppe på däck. På väg in i Stockholm.

Home sweet home

Nu är våran resa på 40 timmar alldeles strax slut. Hemma bra men borta bäst, fyfan vad underbart det varit. Tallinn är lätt ett ställe jag rekommenderar. Även fasten vi inte hann med hela Tallinn så hann vi med en hel del. Vårat mål var att besöka the old town, och det hann vi med. Sjukt frän stad, lite jobbigt att jag är så förkyld och att det inte precis var någon värme. Men det gick bra ändå.
Båtresan har gått bra, vi anländer snart till Stockholm och där ska en buss stå och vänta på oss så vi tar oss hem.
Ärligt så trodde jag faktiskt bara båtar såg ut så här på film, det var över förväntat och vi fick en jätte fin hytt med eget badrum, tv och ett fönster som vi tillbringat mycket tid framför oxå. Har shoppat lite kläder, bilder kommer. Nu ska vi packa in i det sista, detta måste göras om väldigt snart!
Tallinn igår vid avfärd från båten.. Så sjukt fin stad!

Round trip

Nu sitter jag och Jacob på båten MOT TALLINN! Den går 17.45 från Stockholm. Vi kom ombord kring 16.25 tiden och har sedan dess kollat runt på båten, sjukt nice båt. Det finns en hel del aktiviteter, fullt med saker i tax free och mat så det räcker till. Ett par night club oxå, ja. Vi får se vad vi fördriver tiden med i alla fall. Vi har bokat bord kl 21, är redan hungrig :)


Deep in the forest

Sitter i Norrfjärdens djupa skogar. Åkte hit i fredags, finns nog inget härligare stället :) Lugnt, fridfullt och en underbar natur. Här har jag ett eget rum, och så fort jag kollar ut genom mina fönster ser jag stallet och tre stycken underbara hästar stå där inne. Pysslat om dom hela helgen, blev ingen ridning då jag sparade mig till hoppningen med Elisa istället.
Igår var jag och Farmor till Hudiksvall en sväng, det var riktigt roligt. Länge sedan jag var i Hudiksvalls lilla stadskärna. Kom i alla fall hem med en snygg kudde som förhoppningsvis ska fylla upp lite färg i mitt svart-vita rum. Ett par leggins och 10par strumpor, det behövdes. Sedan fick pengarna stanna kvar i plånboken eftersom jag far till Tallinn imorgon så vill jag spendera pengarna där istället! Om jag hittar något spännande vill säga...
Ryggen tillät ridning idag, så som vanligt blev det hoppträning med Elisa idag. Värmde upp på en 8a i både trav och galopp med två små kryss (finns ej med på filmen). Sedan med hjälp av 4-kantspåret vände vi upp mot kryssen i båda varven. Det var lite förvirrande för hennes del, "det man aldrig varit med om förr blir lite svårt att lära sig på en gång". Men det gick bra och hon lyssnade bra. Hon har fortfarande ingen super kondis så efter att hon fick arbeta igenom sig så tog vi några språng på den lilla kombinationen och hon hoppade upp sig riktigt bra. Stolt över lilla plutte idag :)

Nu blir det solsidan och sedan ska jag och Jacob packa, I MORGON TALLINN!!!

It´s hurts

Ryggen värker fortfarande. Nu har jag fått ett tränings program (igen) som jag ska följa, ett helt annat än förr. Så jag håller tummarna på ändring. Skulle ha ridit Lordi idag men läkaren avrådde ridningen nu dom närmaste dagarna. Framför allt så tyckte han att jag skulle vila från ridningen 1,5 månader nu. Kommer aldrig kunna hålla mig från att rida, så kände jag för det kunde jag försöka rida 1gång i veckan och/eller när det inte värker. Jobbigt jobbigt..
Nu ska jag försöka pigga upp mig med The sims 3. Så sjukt roligt spel :D


Work

Sitter och letar lite sommarjobb. Jag & Jacob hade först och främst tänkt att jobba i Norge. Men nu i efterhand ser det ut som de blir lite ändrade planer. Jag kankse tar hem Pebbles i vår och då kan jag inte sticka till Norge, utan jag kommer lägga all tid på henne. i Stället har jag och Jacob planerat att bo i stugan eller hos farmor och farfar i sommar så kan Pebbles få följa med oss, vi har därför också sökt jobb i Nordanstig. Så har vi tur kanske vi får jobb i Gnarp :)
I miss her so much...
Pebbles vaktar och Cecil sover, sommarbete i Mellanfjärden 2008
En puss..
Världens snällaste häst..

RSS 2.0